Tietosuojasivu

Verkkosivuston tietosuojalauseke (GPDR)

Verkkosivuston www.ledio.fi tarjoaa Varsinais-Suomen Led-tukku Oy.

Lue tämä tietosuojalauseke huolellisesti. Älä käytä sivustoa, jos sen toimintatavat eivät ole verkkosivustolla asioivalle hyväksyttyjä. Älä myöskään käytä tätä verkkosivustoa, jos olet alle 16-vuotias.

Käsittelemme henkilötietojasi huolella. Tämän sivuston henkilötiedot ovat yhteydessä Varsinais-Suomen Led-tukku Oy:n myyntijärjestelmän henkilötietoihin.

Mitä henkilötiedot ovat?

Henkilötiedoilla tarkoitetaan mitä tahansa sinun käyttäjänä liittyvää tietoa. Sellaisiin sisältyvät sinun itsesi antamat tiedot ja muulla tavoin kerätyt tiedot.

Kuka vastaa henkilötietojesi asianmukaisesta käsittelystä?

Varsinais-Suomen Led-tukku Oy ja on nettisivulla asioivan säilyttämiemme, käsittelemiemme, verkkosivuston käyttöön liittyvien ja muulla tavoin hankkimiemme henkilötietojen vastuullinen rekisterinpitäjä.

Mitä teemme henkilötiedoillasi?

Käytämme tietoja vain seuraaviin tarkoituksiin:

Verkkokaupan tilausjärjestelmän tarjoamiseen

Tekemiesi tilausten ja tekemiemme toimitusten tallentamiseen järjestelmiimme. Lähtökohtaisesti tilauksesi jäävät talteen järjestelmiimme eikä niitä poisteta.

Takuuasioiden käsittelyyn.

Tuoteturvallisuuslain sekä tuotevastuulain noudattamiseen.

Verkkosivuston hallinnointiin, käyttöön, ylläpitoon ja kehitykseen.

Lakisääteisten vaatimusten noudattamiseen, verkkosivuston laittoman käytön estämiseen, riitojen ratkaisuun ja sopimusten täytäntöönpanoon.

Muihin eri tavoilla hyväksymiisi tarkoituksiin.

Pyydämme suostumuksesi henkilötietojesi keräämiseen, käsittelyyn ja käyttöön yllämainittuihin tarkoituksiin. Jos haluamme käyttää henkilötietojasi johonkin muuhun tarkoitukseen, ilmoitamme asiasta teille. Käytämme tietojasi vain sellaisiin muihin tarkoituksiin, joihin olet antanut suostumuksesi tai jonka laki edellyttää ja sallii.

Varsinais-Suomen Led-tukku Oy:n henkilökunnalla on pääsy henkilötietoihisi, jotta voimme käsitellä tilauksesi sekä antaa tukipalveluja tuotteisiimme.

Millaisia henkilötietoja keräämme, käsittelemme ja käytämme?

Keräämme ainoastaan sinun itsesi meille antamia tietoja sekä myyntitapahtumien tiedot.

Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi: Nimesi ja osoiteesi, Muut yhteystietosi (puhelin, sähköposti, verkkosivu, jne.), Käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, Kauppatahatuman tiedot (maksutapa, myydyt tuotteet jne), Kauppatapahtuman yhteydessä yhdessä sopimamme asiat.

Yrityksien osalta tietosi voivat olla myös yrityksen yhteyshenkilöissä (nimesi, asemasi, oletko tilaajan roolissa, yhteystiedot)

Emme kerää mm. maksukortin tietoja. Niiden keräämisestä ja säilyttämisestä vastaavat sopimuskumppanimme (Klarna Oy) jonka kautta teet maksutapahtuman.

Käytetäänkö verkkosivustolla evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita?

Evästeiden käyttö

Käytämme evästeitä (ns. cookie), joiden avulla seurataan kävijäliikennettä ja parannetaan palvelun laatua ja jotka talletetaan käyttäjän tietokoneelle. Evästeiden voimassaoloaika on rajattu, eikä niistä ole vahinkoa käyttäjän koneelle.

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Evästeet ja analytiikka

Käytämme evästeitä verkkosivuillamme, jotta voisimme tarjota parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen sivuston kävijälle. Evästeet ovat lyhyitä tekstitiedostoja, jotka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän päätelaitteelle.

Evästeet antavat meille tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustoamme. Saatamme hyödyntää evästeitä palveluidemme ja verkkosivustomme kehittämiseksi, verkkosivuston käytön analysoimiseksi sekä markkinoinnin kohdentamiseksi ja optimoimiseksi. Esimerkkejä kerätyistä tiedoista ovat: mistä käyttäjä on päätynyt sivustollemme, mille alasivulle käyttäjä on päätynyt sekä kuinka kauan käyttäjä on ollut sivustollamme. Verkkosivuston käyttäjä voi antaa suostumuksensa tai kieltää evästeiden käytönverkkoselaimensa asetuksista. Useimmat verkkoselaimet sallivat evästeet automaattisesti. Huomaathan, että evästeiden estäminen saattaa rajoittaa verkkosivustomme toimivuutta.

Ledio.fi sivuilla on käytössä kävijäseurannat seuraavilta palveluilta: Google Analytics, Facebookpixel ja Drip.com. Kävijäseurannat ovat yleisesti käytössä internetsivustoilla. Sen avulla analysoimme anonyymisti ja tilastollisesti kävijöiden määriä seuraavia tietoja:

  • Käyttäjän IP-osoite ja selaintyyppi
  • Käyttäjän toimien ja session kulun tai pituuden seuraaminen Valotehtaan verkkosivulla
  • Mistä verkko-osoitteesta ja miltä palvelimelta käyttäjä on tullut
  • Mistä verkkotunnuksen kautta käyttäjä on tullut verkkosivulle.

Evästeet kolmansien osapuolien sivuilla

Sivustollamme käytettävien evästeiden lisäksi evästeitä hyödynnetään myös oman mainontamme kohdentamiseen kolmansien osapuolien sivustoilla kuten Facebook ja Google. Toimimme yhteistyössä verkkomainonnan teknologiaan erikoistuneiden yritysten kanssa. Näiden yhteistyökumppanien evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla keräämien tietojen perusteella mainoksiamme voidaan kohdentaa aiempaan verkkokäyttäytymisen ja muiden tekijöiden perusteella niille verkon käyttäjille, joita mainoksemme todennäköisesti kiinnostavat eniten. Kohdentamisessa voidaan tällöin hyödyntää myös sivustomme ulkopuolisilta sivustoilta kerättyä käyttäytymistietoa.

Yhteistyökumppanimme ja me voimme lisäksi kerätä tietoja siitä, kuinka tehokkaita lähetetyt mainoksemme ovat. Tässä tarkoituksessa voimme kerätä esimerkiksi seuraavia tietoja:

  • tieto siitä, kuinka monta kertaa tietty mainos on näytetty selaimessa
  • tieto siitä, onko mainos avattu
  • tieto siitä, johtiko mainoksen avaaminen tuotteen ostamiseen verkkokaupassa

Miksi ja kenen kanssa jaamme henkilötietoja?

Varsinais-Suomen Led-tukku Oy ei jaa sivuston käyttäjien henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

Missä henkilötiedot talletetaan?

Henkilötiedot talletetaan aina Varsinais-Suomen Led-tukku Oy:n verkkopalvelimelle, jossa verkkokauppamme toimii. Palvelimien ylläpitäjä pitää niistä varmuuskopioita muilla palvelimilla tai pilvipalveluissa, mutta niihin ei tuolloin ulkopuoliset pääse käsiksi.

Mitä muuta teemme suojataksemme henkilötietosi?

Varsinais-Suomen Led-tukku Oy yrittää suojata tietojasi mahdollisimman hyvin. Käytämme kaikkia kohtuullisia varotoimenpiteitä henkilötietojesi suojaamiseksi. Pyrimme teknisillä ja organisaatioon liittyvillä keinoilla rajoittamaan luvatonta käyttöä, tietojen luvatonta muokkaamista ja tietojen vahingossa tapahtuvaa häviämistä. Jokaisella tietohisi pääsevillä on oma salasanalla suojattu käyttäjätunnus.

Hyvistä tavoitteestamme huolimatta emme voi kuitenkaan taata täydellistä turvallisuutta verkkoympäristössä. Suojaa omat henkilötietosi aina kirjautumalla ulos sivustolta sen jälkeen, kun et enää tarvitse sivuston kirjautumista vaativien osioiden käyttöä.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietoja?

Säilytämme sivustolle rekisteröityessä annettuja henkilötietojasi lähtökohtaisesti aina.

Millaisia tietosuojaan liittyviä valintoja voit tehdä?

Keräämme sinusta vain minimaalisesti tarvittavan määrän henkilötietoja joita tarvitaan tilauksiesi käsittelyyn ja toimitukseen. Lisäksi keräämme tietojasi takuu, tuoteturvallisuus- ja tuotevastuulakien noudattamiseksi sekä tuotetuen antamiseksi.

Miksi lähetämme sinulle sähköpostia?

Voimme lähettää sinulle tämän sivuston henkilötiedoissa annettuun osoitteeseen sähköpostia esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:

tilauksesi on vastaanotettu

meillä on kysymyksiä tilaukseesi liittyen

tilauksesi viivästyy

tilauksesi on lähetetty

olet lähettänyt meille viestin ja vastaamme siihen

haluamme lähettää sinulle tiedot päivityksestä, tietosuojailmoituksesta tai –varoituksesta

haluamme lähettää sinulle jotain muuta tuotteisiin liittyvää tärkeätä tietoa esimerkiksi liittyen tuoteturvallisuuteen

olet liittynyt sähköpostilistallemme

Linkit muille verkkosivustoille

Sivustollamme on linkkejä muille sivustoille. Emme vastaa linkitetyistä sivustoista, niiden sisällöstä tai tietosuojakäytännöistä. Perehdy kunkin linkitetyn sivuston omaan tietosuojalausekkeeseen. Emme valvo linkitettyjä sivustoja ja vierailet niillä omalla vastuullasi.

Ota yhteyttä

Jos tietosuojalausekkeessa tai sen kohteena olevassa verkkosivustossa on yksityisyytesi suojaamiseen liittyviä ongelmia, kysy meiltä. Ota meihin yhteyttä, kun haluat tietää tarkemmin henkilötietojesi säilyttämisestä, haluat päivittää henkilötietojasi, haluat poistaa henkilötietojasi tai haluat estää henkilötietojesi tulevan käytön. Yhteystiedot löydät valikosta Yhteystiedot.

Miten verkkosivuston tietosuojalausekkeen muutoksista tiedotetaan?

Varsinais-Suomen Led-tukku Oy:n toimintatavat ja -mallit kehittyvät jatkuvasti, joten myös tietosuojalausekkeen sisältö muuttuu aika ajoin. Julkaisemme päivitetyt tietosuojalausekkeet verkkosivullamme, tässä samasta paikassa. Tunnistat päivitetyn tietosuojalausekkeen sen lopusta löytyvästä versiosta ja julkaisupäivästä. Jos jatkat sivustomme käyttöä päivitetyn tietosuojalausekkeen julkaisun jälkeen, sinun katsotaan hyväksyneen uuden version.

Tietosuojalauseke (veriso 1.1), Varsinais-Suomen Led-tukku Oy, julkaistu 28.8.2018

Toimitus- ja maksuehdot

Varsinais-Suomen Led-tukku Oy myy tuotteita yksityishenkilöille Suomeen. Pidätämme oikeuden toimitusehtojen ja hintojen muutoksiin. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Verkkokaupan yhteystiedot

Sähköposti: taalneledito@ledio.fi

Puhelin: 0102798620

Postiosoite: Telekatu 1, 2360 Turku

Ennen tuotteiden lopullista ostamista sinun tulee rekisteröityä. Keräämme rekisteröinnissä ainoastaan tilauksen toimitukseen liittyvät tiedot ja vain luvallasi käytämme tietoja markkinointiin.

Verkkokauppamme maksut tapahtuvat luotettavan Checkout:n kautta. Yhteys on salattu ja me emme kerää maksutietoja, joista huolehtii Checkout Finland Oy.

Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme Suomen lakeja ja asetuksia henkilötietojen käsittelystä ja yksityisyyden suojasta. Lisätietoja palvelun henkilötietojen käsittelystä voitte lukea rekisteriselosteesta, joka on liitetty tämän sivun loppuun.

Ledio verkkokaupan taustalla on vakavarainen yritys nimeltä Varsinais-Suomen Led-tukku Oy (ledtukku.com)

Tuotteiden toimitusaika:

Jos tilauksesi kaikki tuotteet löytyvät varastostamme, pyrimme saamaan tilauksesi lähtemään vielä saman arkipäivän aikana, mikäli se on tullut ennen puolta päivää.Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista. Näin on varsinkin loma-aikaan, jolloin henkilökuntaa on vähemmän. Pyrimme kuitenkin saamaan tilauksesi lähtemään 1-2 työpäivän aikana. Mikäli tilauksesi toimitus on viivästymässä, otamme sinuun yhteyden ja sovimme miten tilauksesi kanssa toimitaan. Jos päätät perua tilauksesi, palautamme ennakkoon maksamasi tilauksen maksun normaalin laskunmaksuprosessimme kautta.

Tilaustuotteiden toimitusaika on yleensä n. 2-5 viikkoa. Tilaamme tuotteet usein ulkomaalaisilta valmistajilta, jotka eivät varastoi kyseisisä tuotteita. Toimimme verkkokaupassa myytävien tuotteiten vastuullisena maahantuojana.

Toimitustavat:

Tilatut tuotteet toimitetaan postitse (ja tulevaisuudessa myös matkahuololla) asiakkaalle valitun toimitustavan mukaan. Saat postin saapumisilmoituksen puhelimeesi tekstiviestillä tai postitse kotiisi jolloin paketti on noudettavissa postitoimipaikasta. Postipakettien osalta lähetämme myös etukäteen postin seurantatunnuksen sähköpostiisi, kun tavarat on pakattu lähetysä varten.

Mikäli vastaanottaja ei nouda lähetystä postista kahden viikon aikana niin lähetys palautuu lähettäjälle, Ledio verkkokaupalle.

Nouto varastolta Varsinais-Suomen Led-tukku Oy Telekatu 1, 20360 Turku.

Maksutavat:

Verkkokaupassamme kelpaavat tällä hetkellä seuraavat maksutavat:

Yleisimmät Suomalaiset pankit

Käteinen / pankkikortti, jos noudat tuotteet myymälästä.

Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Checkout Finland Oy on maksun saaja.

Noutaessasi tuotteet myymälästä hyväksymme maksuvälineeksi pankki- tai luottokorti sekä käteisen. Tällöin maksuista vastaa Varsinais-Suomen Led-tukku Oy.

Tuotteen virheistä huomauttaminen:

Havaittuasi tuotteessa virheen, ota yhteys asiakaspalveluumme (taalneledito@ledio.fi / 0102798620 ) mahdollisimman nopeasti.

Tuotteiden palauttaminen:

Ole yhteydessä meihin, ennen tuotteiden palauttamista.

Sähköpostitse osoitteeseen: taalneledito@ledio.fi

Puhelimitse: 010 2798620

Jos haluat palauttaa tuotteen tai koko ostoksesi, tulee tästä sopia aina tapauskohtaisesti erikseen. Pidämme oikeuden veloittaa asiakaspalautuksena tulleet palautuskulut kuluttajasuojalakien mukaisesti.

Muut ehdot

Ledio ei ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamasta vahingosta tai viivästyksestä kuten sääolosuhteet, internetverkko yhteyksien toimimattomuudesta ym. Emme myöskään vastaa tuotteiden yhteensopimisesta kolmansien osapuolten tutteiden kanssa.

Tuotevastuu

Varsinais-Suomen Led-tukku Oy ei vastaa käyttöohjeiden vastaisesta tuotteiden asentamisesta, käyttämisestä eikä huolimattomuudesta aiheutuvista välittömistä eikä välillisistä vahingoista omaisuudelle, ihmisille eikä eläimille. Tuotteiden ohjeet saat verkkosivuiltamme tai toimitetaan tilauksen mukana.

Tietosuoja ja henkilötiedot

Käytämme asiakkaan henkilötietoja ainoastaan asiakassuhteiden hallinnoimiseen. Emme luovuta asiakkaan henkilötietoja missään tilanteessa ulkopuolisille emmekä käytä niitä suoramarkkinointiin ilman asiakkaan lupaa. Katso lisää tietoa lopusta.

Force majeure

Varsinais-Suomen Led-tukku Oy (Ledio kauppa) on vapautettu suorittamasta näiden ehtojen mukaisia laiminlyönnistä johtuvia velvoitteita, mikäli laiminlyönti aiheutuu force majeure-tyyppisestä tilanteesta (kuten esimerkiksi tulipalo, tulva, sabotaasi tai suurta haitta aiheuttava onnettomuus tai työmarkkinaristiriita).

Legal Notice

Ledio WWW-sivut on suojattu tekijänoikeuslain ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti.

Ledio WWW-sivuilla esiintyvien kuvien ja muun materiaalin kopiointi ja edelleen julkaiseminen on kielletty ilman Varsinais-Suomen Led-tukku Oy:n lupaa.

Kuluttajakauppa

Internetin kautta ostaminen kuuluu kuluttajasuojan etäkaupan piiriin. Toimitamme tilaukset vain Suomeen. Muista maista tilattaessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme: taalneledito@ledio.fi. Alle 18-vuotiailla tulee olla vanhempien suostumus tilaamiseen.

Palautus / peruutusoikeus

Asiakkaalla on kuluttajasuojan mukainen 14 päivän palautusoikeus ja lisäksi 30 päivän tyytyväisyystakuu. Ota aina yhteys asiakaspalveluumme (taalneledito@ledio.fi) ennen tuotteiten palautusta ja annamme sinulle ohjeet kuinka toimia. Emme hyväksy palautuksia, jotka tehdään ilman, että olet ollut etukäteen yhteydessä asiakaspalveluumme. Lisäksi laskutamme tästä mahdollisesti meille koituvat kulut.

Palautusaika lasketaan siitä päivästä, kun asiakas vastaanottaa tuotteista myöhemmin saapuvan. Asiakkaalla on oikeus tutustua tuotteeseen ja kokeilla sitä, mutta tuotetta ei saa ottaa käyttöön. Jos tuotetta on selvästi käytetty ennen palautusta, emme ole velvollisia hyväksymään asiakaspalautusta. Jos hyväksymme kuitenkin asiakaspalautuksen, meillä on oikeus vähentää tuotteen summasta 50 %. Tuotteen palauduttua Ledio kauppaan tuote joko korjataan, vaihdetaan tai kauppahinta maksetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille. Jos tuote on asiakkaalle saavuttua rikkinäinen tai muulla tavalla puutteellinen niin ota yhteyttä asiakaspalveluun taalneledito@ledio.fi.

Palautettavan tuotteen on oltava käyttämätön, moitteettomassa kunnossa ja alkuperäispakkauksessaan. Palautusoikeutta ei ole, mikäli tuotetta on käsitelty siten, ettei se ole enää myyntikelpoinen. Palautuksen yhteyteen on liitettävä mukaan selvitys siitä miksi tuote halutaan palauttaa ja tieto minkälaiseen tuotteeseen se mahdollisesti halutaan vaihtaa (esim. toiseen kokoon tai väriin). Liitä mukaan myös tilinumerosi tuotteen hinnan palautusta varten, jos olet ehtinyt maksaa tuotteesi. Korvaamme palautuvan tuotteen postituskulut halvimman postitustavan mukaan, mutta asiakas vastaa oman palautuksensa postituksesta.

Viimeksi päivitetty 29-9-2018

YLEISET TOIMITUSEHDOT TARKEMMIN

Voimassa 1.3.2007 alkaen. Nämä ehdot eivät Suomen lainsäädännön edelle ja jos kuluttajasuojassa on määrätty näistä ehdoista poikkeavia ehtoja, noudatamme niitä. Osa näistä ehdoista on yritysten väliseen kauppaan, johon ei sovelleta kuluttajasuojalakeja.

Pidämme oikeuden muuttaa teknisiä tietoja ilman eri ilmoitusta.

PAKKAUS

Hinnastoissa ja luetteloissa mainitut hinnat tarkoittavat pakkaamatonta tavaraa.

SOPIMUS

Sopimus myyjän ja ostajan välillä katsotaan syntyneeksi, kun ostaja on kirjallisesti hyväksynyt sitovan tarjouksen tai tehnyt tilauksen (esim. sähköpostitse) tai myyjä on kirjallisesti vahvistanut tilausvahvistuksella. Sopimus on syntynyt myös, kun sopijapuolet ovat allekirjoittaneet kirjallisen sopimuksen (hankintasopimus).

TOIMITUSAIKA

Ellei toimitusajasta ole sovittu, toimittaja määrää toimituksen ajankohdan.

Toimitusaika päättyy tavaran lähtiessä myyjän varastosta tai kun myyjä ilmoittaa sen luovutusvalmiiksi.

Väljästi sovituissa toimitusajoissa (esim. noin 4 viikkoa) on toimitusaika suuntaa antava, ei myyjää sitova. Myyjä antaa tarvittaessa sitovan toimitusajan.

Mikäli sovittu toimitusaika ylitetään yhdellä kolmanneksella ja kysymyksessä on valmistajan vakiotuotteet, on ostajalla oikeus viivästyssakoitta purkaa sopimus, ellei valmistaja ole ilmoittanut tavaran jo lähteneen. Jos kysymyksessä eivät ole valmistajan vakiotuotteet vaan ostajan tilaustyönä teettämät, on ostaja purkaessaan sopimuksen velvollinen korvaamaan myyjälle tämän kärsimät kohtuulliset kustannukset.

TOIMITUS JA TAVARAN VASTAANOTTO

Tavara katsotaan luovutetuksi, kun se on luovutettu rahdinkuljettajalle ostajalle toimittamista varten. Kun ostajan on sopimuksen mukaan noudettava tavara myyjältä tai myyjän ilmoittamasta paikasta, tavara katsotaan luovutetuksi, kun myyjä on ilmoittanut ostajalle tavaran olevan toimitusvalmis.

Ostajalla ei ole oikeutta kieltäytyä vastaanottamasta osatoimitusta, ellei asiasta ole kirjallisesti toisin sovittu.

Vaaranvastuu siirtyy ostajalle, kun tavara sopimuksen mukaisesti luovutetaan ostajalle tai itsenäisen rahdinkuljettajan kuljetettavaksi, jollei toimituslausekkeesta muuta johdu. Ellei tavaraa luovuteta oikeaan aikaan ja tämä johtuu ostajasta tai ostajan puolelta olevasta seikasta, vaaranvastuu siirtyy ostajalle, kun myyjä on tehnyt sen mitä häneltä sopimuksen mukaan edellytetään luovutuksen mahdollistamiseksi.

Tavaran mukana on oltava lähetysluettelo tai lasku. Ostajan on tavaraa hänelle luovutettaessa todettava, onko toimitus lähetysluettelon mukainen ja huolellisesti tarkastettava, että se on ulkoisesti vahingoittumaton. Ennen tavaran käyttämistä, kiinnittämistä tai asentamista ostajan on vielä erityisellä huolella suoritettava tavaran asianmukainen tarkastus.

YLIVOIMAINEN ESTE JA LIIKAVAIKEUS

Myyjä ei ole velvollinen täyttämään sopimusta, jos sille olemassa este, jota myyjä ei voi voittaa, tai jos sopimuksen täyttäminen edellyttäisi uhrauksia, jotka ovat kohtuuttomia verrattuna ostajalle siitä koituvaan etuun, että myyjä täyttää sopimuksen. Jos este tai epäsuhde lakkaa kohtuullisessa ajassa, ostajalla on oikeus vaatia, että myyjä täyttää sopimuksen.

Milloin valmistaja tai se, jolta myyjä hankkii tavaran, ei ole täyttänyt sopimustaan ja myyjän toimitus tämän johdosta viivästyy tai jää täyttämättä, myyjä ei ole velvollinen korvaamaan ostajalle tästä mahdollisesti aiheutunutta vahinkoa.

Ostajalla ei ole oikeutta vaatia uutta toimitusta virheellisen tavaran tilalle, jos myyjän puolella on olemassa tässä kohdassa tarkoitettu este.

Milloin sopimuksen täyttäminen kohtuullisessa ajassa tässä kohdassa tarkoitetun seikan johdosta käy mahdottomaksi, on kumpikin asianosainen oikeutettu ilman korvausvelvollisuutta purkamaan sopimuksen ilmoittamalla siitä kirjallisesti vastapuolelle.

Ellei toisin sovita, myyjä vakuuttaa lähetettävät tavarat kotimaan kuljetuksia varten ostajan laskuun.

MAKSU

Maksuajan laskenta alkaa laskutuspäivästä. Maksun viivästyessä ostaja on velvollinen maksamaan myyjän kulloinkin soveltaman korkokannan mukaisen viivästyskoron ja perinnästä aiheutuvat kustannukset.

Mikäli tavara ei toimiteta ennakkomaksulla, posti- tai matkahuollon ennakkona, on maksuehto normaalisti kuluttajakaupassa 7 pv netto ja yrityskaupoisssa 14 pv netto, ellei tosin sovita.

Ellei ostaja kohtuullisen ajan kuluessa eräpäivästä ole suorittanut erääntynyttä määrää, myyjä on oikeutettu ostajalle tehtävällä kirjallisella ilmoituksella vapautumaan sopimuksesta ja saamaan ostajalta korvauksen kärsimästään vahingosta, ei kuitenkaan enempää kuin maksamattoman tavaranosan arvo lisättynä viivästyskorolla ja perimiskuluilla.

Mikäli ostaja laiminlyö sovittuja kauppahinnan osasuorituksia tai muita ostajalle kuuluvia erääntyneitä maksuja myyjällä on oikeus kirjallisesti asiasta huomautettuaan viivyttää jatkotoimituksia, kunnes erääntyneet maksut on suoritettu tai hyväksyttävät vakuudet asetettu.

Sovitun toimitusajan katsotaan tällöin siirtyneen vastaavasti eikä ostajalla ole oikeutta esittää myyjälle mitään tästä viivytyksestä johtuvia vahingonkorvausvaatimuksia tai peruuttaa tilausta.

TAKUU

Tavaroille on voimassa niiden valmistajien antama takuu. Varsinais-Suomen Led-tukku Oy antaa tuotteileen normaalisti kahden vuoden takuun. Takuuajan katsotaan alkavan tavaran toimituspäivästä.

Raaka-aine- tai valmistusvirheen ilmetessä sitoutuu myyjä siinä tapauksessa, että kyseinen tavara lähetetään myyjälle viipymättä tai viimeistään takuuajan päättyessä korjaamaan virheen oman valintansa mukaan joko kunnostamalla vioittuneen tavaran tai toimittamalla veloituksetta ostajalle uuden virheettömän tavaran ja lähettämään sen ostajalle. Yrityskaupassa laitteen takuukorjaukseen toimittamisesta aiheutuvat kulut maksaa ostaja ja palautuskulut myyjä. Kuluttajakaupassa kustannuksista vastaa myyjä, ehtona tälle on, että olet yhteydessä asiakaspalveluumme ennen palautusta.

Takuu ei käsitä vaurioita, joiden aiheuttajina ovat onnettomuudet, salamaniskut, tulvat tai muut luonnontapahtumat, normaali kuluminen, sopimaton, varomaton tai epänormaali käyttö, ylikuormitus, virheellinen hoito taikka uudelleenrakentamiset, muutokset ja asennustyöt, jotka eivät ole myyjän (tai tämän valtuuttaman edustajan) suorittamia. Syöpymiselle alttiiden laitteiden materiaalin valinta on ostajan vastuulla, ellei asiasta ole laillisesti toisin sovittu. Takuu myös raukeaa välittömästi, mikäli tuote on avattu, sitä on yritetty omatoimisesti korjata tai muuta vastaavaa.

Mikäli valmistaja muuttaa laitteidensa rakennetta, myyjä ei ole velvollinen tekemään vastaavia muutoksia jo ostettuihin laitteisiin.

Takuuseen vetoaminen edellyttää, että ostaja on puolestaan oikein täyttänyt toimituksesta johtuvat ja sopimuksessa määritellyt velvollisuutensa.

Takuun puitteissa korvatuille tai kunnostetuille tavaroille myyjä myöntää uuden takuun, kuitenkin vain alkuperäisen tavaran takuukauden päättymiseen saakka.

Takuun ulkopuolella suoritetusta laitteen kunnostuksesta myyjä myöntää 3 kuukauden huoltotakuun, joka sisältää materiaalin ja tehdyn työn.

REKLAMAATIOT

Tavaran määrää tai lajia koskeva reklamaatio on tehtävä kirjallisesti 8 työpäivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta uhalla, että ostaja muutoin menettää oikeuden vedota virheeseen tai puutteeseen. Toimituksen viivästykseen tai virheeseen liittyvät vaatimukset on tehtävä ao. kohdissa määrättyyn päivään mennessä.

MYYJÄN VASTUU

Ostajalla ei ole oikeutta vaatia myyjältä korvausta mistään viallisen tavaran aiheuttamista henkilö- tai esine- tai varallisuusvahingosta mukaan luettuna myyjän toimituksen muille osille aiheuttamat vauriot.

Myyjän vastuu viivästyksestä ja tavaran virheestä rajoittuu kohdissa Toimitusaika ja Takuu määrättyihin seuraamuksiin. Myyjä ei missään tapauksissa ole velvollinen korvaamaan ostajalle välillistä vahinkoa. Kaikki toimitukseen perustuvat vaatimukset on tehtävä kuitenkin viimeistään kahden (2) vuoden kuluessa toimituspäivästä lukien.

VAHINGON RAJOITTAMINEN

Sopijapuoli, joka väittää toisen sopijapuolen rikkoneen sopimuksen, on velvollinen ryhtymään kaikkiin tarpeellisiin toimenpiteisiin syntyvän vahingon rajoittamiseksi sikäli, kun hän voi sen tehdä ilman kohtuuttomia kustannuksia taikka haittaa.

PALAUTUKSET

Tehty kauppa on sitova ja peruuttamaton eikä myyjällä ole velvollisuutta hyväksyä palautusta. Sopimuksen mukaisesti toimitetut tavarat otetaan takaisin ja tavaroita hyvitetään enintään 70 % ainoastaan sillä ehdolla, että myyjä on sitä ennen nimenomaisesti hyväksynyt palautuksen. Tällainen tavara voidaan ottaa takaisin ja hyvittää ainoastaan, mikäli se on alkuperäispakkauksessaan ja -kunnossa.

Postimyynnissä sovellamme kuluttajasuojalakia. Postimyynnissä sinulla on 14 päivän oikeus purkaa kauppa ja palautta ehjä ja käyttämätön tuote. Palautuskuluista kuluttajakaupassa vastaa myyjä, ellei toisin ole ilmoitettu.

KIERRÄTYSVASTUU JA MAKSU

Kuluttajakaupassa tuotteiden kierrätys on myyjän vastuulla EU:n direktiivin 2002/96/EY/27.1.2003 (WEEE) ja jätelain (1072/1993) sekä valtioneuvos-ton asetuksen (852/2004) mukaisesti. Muussa kahdenvälisessä kaupassa tuotteen kierrätyksen hoitaa ostaja, ellei muuta ole sovittu. Kierrätysmaksu ei automaattisesti sisälly tavaran hintaan.

PIIRUSTUKSET JA SELOSTEET

Selosteissa, kuvissa, kiertokirjeissä, piirustuksissa, luetteloissa ja hinnastoissa esitetyt hinta-, mitta-, paino- ja suorituskykytiedot sekä muut teknistä ja muita yksityiskohtia sisältävät tiedot on annettu sitoumuksetta, ellei tarjouksessa niihin nimenomaan viitata.

Kaikki tavaran tai sen osan valmistamista varten tarvittavat piirustukset ja teknilliset asiakirjat, jotka toinen osapuoli on ennen sopimuksen tekoa tai sen jälkeen toiselle osapuolelle luovuttanut, jäävät luovuttajan omaisuudeksi. Saaja ei saa ilman luovuttajan suostumusta käyttää, jäljentää, luovuttaa tai muulla tavoin antaa niistä tietoja kolmannelle henkilölle.

RIITAISUUDET

Sopimuksista ja niihin liittyvistä määräyksistä aiheutuvat erimielisyydet tulee ensisijaisesti sopia osapuolten kesken. Mikäli sovintoon ei päästä, riita-asia ratkaistaan myyjän kotipaikan alioikeudessa.

Rekisterinpitäjä ja sen yhteystiedot

Käsiteltävien henkilötietojen rekisterinpitäjänä toimii:

Varsinais-Suomen Led-tukku Oy (Y-tunnus: 2336809-4)

Telekatu 1

20360 Turku

Tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä voit kysyä lisää asiakaspalvelustamme:

taalneledito@ledio.fi

Henkilötietojen käyttötarkoitus:

Henkilötietojen käyttötarkoituksena on kerätä asiakkaiden yhteys- ja toimustiedot.

Kuvaus rekisteröityjen ryhmästä:

Henkilörekisteri sisältää tietoja Ledio -verkkokaupan rekisteröitymisen yhteydessä henkilön itsensä antamista tiedoista.

Henkilörekisteri sisältää seuraavia tietoja:

Henkilötiedot:

Henkilön etu- ja sukunimi

Osoite, postinumero ja postitoimipaikka

Matkapuhelin

Sähköpostiosoite

Rekisterin tietolähteet:

Rekisteriin kerätään rekisteröityjen luovuttamia tietoja sekä palvelun käytön aikana rekisteröityneestä käyttäjästä mahdollisesti tallentuneita palvelun käyttöä koskevia tietoja.

Palvelun käyttöä koskevat tiedot:

Järjestelmämme voi kerätä myös tietoja mm. domain tunnuksesta, palvelun käyttöajasta ja -tiheydestä sekä istunnon pituudesta ja haetuista palvelun sivuista.

Rekisterin tietolähteet:

Rekisteriin kerätään rekisteröityjen luovuttamia tietoja sekä mahdollisesti palvelun käytön aikana rekisteröityneestä käyttäjästä tallentuneita palvelun käyttöä koskevia tietoja.

Tietojen säännönmukainen luovuttaminen:

Rekisterissä olevia henkilötietoja ei pääsääntöisesti luovuteta kolmansille osapuolille.

Rekisterin suojauksen periaatteet:

Rekisteriä säilytetään tietokoneella, johon on pääsy ainoastaan Ledio -verkkokaupan teknisellä ylläpitäjällä sekä Varsianis-Suomen Led-tukku Oy:n työntekijöillä, joiden työtehtävien suorittamiseksi pääsy rekisteriin on välttämätöntä (mm. lähetyksen teko, laskutus jne). Rekisteri on suojattu salasanalla.